Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обережно!

Новина
12.12.2021

Обережно! У Херсонській області зафіксували випадок африканської чуми свиней!

    7 грудня під час проведення моніторингових обстежень місць можливого видалення трупів тварин, фахівцями Білозерської районної державної лікарні ветеринарної медицини в лісопосадці між с. Станіслав та с. Широка Балка Станіславської об’єднаної територіальної громади Херсонського (Білозерського) району Херсонської області виявлено 4 трупи свиней (віком 2-10 міс.).

Для з’ясування епізоотичної ситуації на місці та проведення епізоотичного розслідування, встановлення причин загибелі тварин, джерел і шляхів можливого занесення збудника африканської чуми свиней (АЧС) і вжиття заходів щодо недопущення поширення збудника хвороби за його межі невідкладно прибула група швидкого реагування. Було відібрано біологічний матеріал та направлено для дослідження на АЧС до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, де було встановлено діагноз африканська чума свиней.

Відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней від 07.03.2017 №111 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській обласній державній адміністрації, рішенням якого оголошено про спалах АЧС, встановлено карантин та визначено епізоотичним вогнищем (неблагополучним пунктом) місце виявлення трупів свиней на території між с. Станіслав та с. Широка Балка Станіславської ОТГ Херсонського (Білозерського) району Херсонської області. Визначено зони захисту, спостереження (нагляду) та затверджено «План заходів щодо ліквідації спалаху африканської чуми свиней та недопущення поширення захворювання за межі території Станіславської ОТГ Херсонського (Білозерського) району Херсонської області».

До відома суб’єктів господарювання, власників особистих господарств населення:

  1. Обов’язково ідентифікуйте, усіх сільськогосподарських тварин, які утримуються у Вашому господарстві.
  2. Не допускайте сторонніх (людей, тварин ) у своє господарство. Власникам особистих господарств слід утримувати свиней у свинарниках і сараях без вигулу та контакту з іншими тваринами.
  3. Не годуйте свиней кормами тваринного походження і харчовими відходами без проварки при температурі не менше 80 оС впродовж 1 години. Купуйте корми промислового виробництва
  4. Проводьте обробку свиней і приміщень для їх утримання один раз на 10 днів проти кровосисних комах (кліщів, вошей, бліх, мух та комарів). Постійно проводьте боротьбу з гризунами.
  5. Подвірний забій і реалізацію свинини проводьте лише з дозволу фахівців державної ветеринарної служби після проведення ними передзабійного огляду тварин та ветеринарно-санітарної експертизи м’яса, продуктів забою.
  6. Не купуйте живих свиней в недозволених місцях торгівлі, без супровідних ветеринарних документів.
  7. Не викидайте трупи тварин, залишки від їх переробки на звалища, узбіччя доріг.

Власникам тварин у випадку підозри на захворювання та в разі загибелі свиней терміново повідомляти  ветеринарну службу району за адресою м. Вознесенськ, вул.. Зої Космодем’янської, 2, т. 3-20-94, 3-26-12, 3-24-56      

Вознесенське управління

ГУ Держпродспоживслужби

в Миколаївській області

 

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше