Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Увага небеспечний БУР’ЯН- АМБРОЗІЯ ПОЛИНОЛИСТА

Оголошення
26.07.2023

                         Увага  небеспечний  БУР’ЯН- АМБРОЗІЯ ПОЛИНОЛИСТА

Шановні землевласники усіх форм власності,керівники господарств,установ,власники присадибних ділянок та інші ! Розпочинається місячник боротьби з карантинним бур’яном .Звертаємо вашу увагу на такий карантинний бур’ян як амброзія полинолиста . Це один із небезпечних карантинних бур’янів, який засмічує всі польові культури, пасовища, щільно росте на узбіччях доріг, берегах зрошувальних каналів, річок на пустирях та інших житлових та необроблених містах.

  Окрім  засмічення сільськогосподарських культур, викликає ще й алергічну реакцію у людини. Цвіте амброзія з середини серпня до кінця жовтня. Під час цвітіння ця рослина дуже небезпечна: пилок викликає у людей алергію (підвищення температури, сльозотечу, кон’юнктивіт, погіршує зір ). З огляду на вище зазначене, зрозуміло, що знищення амброзії полинолистої, як карантинний бур’ян, підлягає негайної боротьбі  в присадибних ділянках, вздовж доріг, біля будинків та по всіх територіях сільських рад.

Проводьте своєчасну боротьбу з амброзією полинолистою з початку проростання і до моменту цвітіння.

 Населення не повинно бути байдужим до існуючої проблеми і докласти всіх зусиль для знищення такої небезпечної рослини.  Також бажано на територіях населених пунктів використовувати механічний метод боротьби (скошування,виривання).

Хімічний метод доцільно застосовувати  тільки в промислових зонах, на узбіччях доріг та сільгоспугіддях. Він передбачає застосування гербіцидів відповідно до Переліку пестицидів, дозволених до використання в Україні.

Знищуйте своєчасно цей алерген. Невиконання фітосанітарних заходів з карантину рослин, тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу, як на посадових осіб,так і на громадян згідно з Кодексом України  про адміністративні правопорушення.

              Бережіть своє здоров’я та здоров’я оточуючих!

                                         

                                                     Держпродспоживслужба в Миколаївський області

                                                     Управління фітосанітарної беспеки

 

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше