Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Пам’ять вічно жива»

Цікава інформація
13.05.2019

«Пам’ять вічно жива»

    9 травня 2019 року на території населених пунктів Олександрівської об’єднаної територіальної громади, пройшла низка урочистих мітингів та святкових концертів присвячених 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    Вже минуло 74 роки з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довго очікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною-ціною крові,сліз та людського життя. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам'ять про тих хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів. Якою дорогою ціною далася ця перемога! Скільки життів, забрала та страшна війна! Скільки доль зруйнувала вона!  Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони святиня нашої пам’яті. Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Це справді була трагедія. Скільки безневинних людей зазнали знущань та принижень в численних концтаборах, тюрмах, на примусових роботах та пересильних пунктах! У літопис Великої Перемоги навічно вписані імена тисяч і тисяч славних синів і дочок України. Воювали вони на різних фронтах, виборюючи Перемогу - одну на всіх.

       Під час урочистого мітингу в смт. Олександрівці зі словами вдячності та найщирішими побажаннями до ветеранів війни, учасників бойових дій та сімей загиблих звернувся селищний голова М.М. Бензар, висловивши свою глибоку шану та повагу до ветеранів яких в нашій громаді залишилося дуже мало та згадав тих, хто відав своє життя заради нашого світлого майбутнього. Зі зворушливою промовою виступила гостя свята голова Вознесенської районної ради ветеранів Р.І. Захарова. В цей святковий день в усіх куточках нашої громади лунали пісні та слова подяки від учасників художньої самодіяльності, вихованців дитячих шкіл мистецтв, ДЮЦу та садочків. По завершенню мітингу вже традиційно відбулось звершення панахиди над загиблими та урочиста хода з покладанням квітів до пам’ятних знаків та меморіальних комплексів присвячених загиблим односельцям у роки Другої Світової війни! По завершенню на всіх чекав святковий концерт з тематичними номерами та зворушливими словами подяки нашим ветеранам!

 

     Дорогі ветерани Другої Світової війни! Керівництво Олександрівської об’єднаної територіальної громади  звертається до вас зі словами вдячності за вашу мужність і героїзм. Завдяки вам земля наша усміхається сонцю. Завдяки вам ми всі живемо під мирним небом!  Вічна слава героям, полеглим в боях за свободу і незалежність нашої Батьківщини! Слава всім Вам,  безмежна вдячність і низький уклін  від усіх земляків. Ми бажаємо всім Вам та вашим родинам міцного здоров’я, сімейного благополуччя, щастя, миру, злагоди та добробуту у ваших домівках. І нехай проходять роки, та ми все одно  будемо пам'ятати про Ваш подвиг. Ми вічно будемо шанувати пам'ять усіх, хто вистояв в ті роки, хто віддав своє життя за Перемогу.

     Селищний голова М.М. Бензар висловлює щиру подяку ВАТ Микитівський гранітний кар’єр, всім фермерам та приватним підприємцям Олександрівської громади за активну участь в урочистих заходах та фінансову підтримку.

Головний спеціаліст  з питань культури

Олександрівської селищної ради А.С. Мачкова

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше