Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ!

Цікава інформація
02.11.2021

ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ!

      Різке зниження температури повітря сприяє  переохолодженню  організму та  обмороженню частин тіла людини. Ознаками переохолодження  є  застуда, м’язове тремтіння, загальна слабкість, блідість шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг.

Правила,

які допоможуть запобігти переохолодженню  організму та  обмороженню.


  1. 1.Не вживайте алкогольні напої – алкогольне сп’яніння сприяє втраті тепла, в той час викликаючи ілюзію тепла. Не дає можливості сконцентруватися на перших ознаках обмороження.
  2. Не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові.
    3.Носіть просторий одяг – це сприяє нормальній  циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між прошарками одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано носити верхній одяг, який не промокає. Тісне взуття, відсутність  стільок можуть створити умови для переохолодження.
    4. Не виходьте на мороз без рукавиць та шарфа. Кращий варіант – рукавички з тканини, яка не пропускає повітря. Рукавички  з синтетичних матеріалів не ефективно захищають від холоду.
    5. Не носіть на морозі металеві прикраси.
  3. Перед тим як вийти на вулицю бажано поїсти – вам необхідна додаткова енергія.

ЯКЩО ВИ ВІДЧУВАЄТЕ ОЗНАКИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ НЕГАЙНО ЗАЙДІТЬ У ПРИМІЩЕННЯ, ДЕ МОЖНА ЗІГРІТИСЬ, ВИПИЙТЕ ГАРЯЧИЙ ЧАЙ АБО КАВУ.Головна умова профілактики  переохолодження – здоровий  спосіб життя, відмова від шкідливих звичок та постійне закалювання організму.

Адміністрація Олександрівської селищної ради

 

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше