Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Повідомлення RASFF

Оголошення
13.03.2023

Повідомлення RASFF стосовно виявлення норовірусу в устрицях (crassostrea gigas), що експортувалися з Франції.

 

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 07.03.2023 № 11.1.3-21/5273 щодо повідомлення RASFF від 02.03.2023 №2023.1260-fup4, стосовно виявлення норовірусу в устрицях (crassostrea gigas), що експортувалися з Франції (виробник: Les jardins оstréiсоlеs de tatihou, Frаnсе; пакувальник: Friulpesca SRL, Italy) до України (одержувач: ТзОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», проспект Петра Григоренка, 43, м. Київ).

 

Для інформації: Норовірус (інші назви — вірус Норуолк (Норфолк) — одна з найпоширеніших причин шлунково-кишкових інфекцій вірусного походження. Норовірус, який відрізняється високою заразністю і стійкістю, здатний викликати масштабні епідемії. До нього сприйнятливі всі, незалежно від віку і статі. Він спокійно витримує навіть сильні перепади температур і не реагує на безліч дезінфікуючих засобів. Імунітет після перенесеної інфекції не стійкий, зберігається від півроку до двох років (зазвичай 6-8 тижнів), але навіть протягом цього часу можна захворіти іншим штамом Норовірусу

Відповідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу та можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та письмово інформувати компетентний орган про вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

 

 

 

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше