Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ЦНАП відкрився!!!

Анонс події
06.11.2019

Новий Центр надання адміністративних послуг відкрився у Олександрівській  ОТГ на Миколаївщині.

Таке досягнення Олександрівської ОТГ стало можливим завдяки ефективній співпраці громади з Програмою «U-LEAD з Європою». За підтримки Програми «U-LEAD з Європою», кожне робоче місце Центру забезпечено меблями та сучасним ІТ-обладнанням. Співробітники центру пройшли п’ятимодульну навчальну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами.

«В ході децентралізації Громади отримали більш широкі повноваження, ресурси і відповідальність. Олександрівська селищна рада вирішила питання швидкого та доступного надання цих послуг завдяки участі в Програмі «U-LEAD з Європою», яка передбачала підтримку створення центрів надання адміністративних послуг.  У зв’язку з цим мешканців Олександрівської об’єднаної громади очікують зручні, якісні та комфортні умови під час отримання адміністративних послуг. Перелік послуг, які будуть надаватися в нашому ЦНАПі, постійно будуть розширюватися. Приміщення центру повністю реконструйовано силами громади.    В майбутньому плануємо збудувати нову будівлю для Центру надання адміністративних послуг, також в планах є придбання робочої станції для виготовлення закордонних паспортів» - сказав селищний голова Микола Бензар.   

«Програма «U-LEAD з Європою» надає потужну підтримку реформі децентралізації, допомагаючи розвитку об’єднаних територіальних громад. Унікальність ЦНАПів ОТГ в тому, що до цього процесу активно залучені спеціалісти органів державної та виконавчої влади, органів місцевого самоврядування. У ЦНАПі Олександрівської територіальної громаді працює дев’ять  спеціалістів, у тому числі два спеціаліста на віддалених робочих місцях – у Трикратському та Воронівському старостинських округах. Послугами, які будуть надаватися у ЦНАПі (а їх 183  адміністративні послуги) буде охоплено приблізно 11 тисяч мешканців ОТГ.  Все це зміцнює результати реформи і сприяє наближенню муніципальних послуг до європейських стандартів» - сказала заступник селищного голови Наталія Озерянська.

«Я надзвичайно радий, що Програма «U-LEAD з Європою» стала частиною командних зусиль, які в результаті привели нас до сьогоднішньо події, відкриття нового, доступного для всіх мешканців ОТГ Центру надання адміністративних послуг. Впевнений, що сьогоднішня подія – це тільки перший крок на шляху розвитку місцевого самоврядування у Олександрівської громаді та її процвітанні», - відзначив В’ячеслав Голінський.

Він також передав подарунок до дитячого куточку ЦНАПу - настільну гру «Маленький набір для великих змін» - завдяки якій діти змалку мають можливість навчатися демократичним цінностям.

 «Сутність роботи ЦНАП полягає в тому, що, звернувшись до адміністратора Центру, суб’єкт звернення (громадянин або підприємець) може отримати у найкоротший строк і за мінімальної кількості відвідувань вичерпну інформацію або консультацію щодо вимог та порядку надання тієї чи іншої послуги, здати пакет документів, необхідний для отримання послуги, і в подальшому – отримати результат запитуваної адміністративної послуги» - повідомила про це начальник ЦНАП Світлана Самсоннікова.

На урочисте відкриття ЦНАПу завітали місцеві мешканці, учні 11-х класів загально освітньої школи І-ІІІ ступені им. Т.Г. Шевченка та гості – регіональний спеціаліст пілотного проекту програми «U-LEAD з Європою» Вячеслав Голинський, депутат Вознесенської районної ради Юрій Єлінєвський, керівниця ЦНАПу м. Южноукраїнська Оксана Вороніна, радник з питань децентралізації Миколаївського центру розвитку місцевого самоврядування Олег Ільницький, радниця з питань комунікації Миколаївського центру розвитку місцевого самоврядування Юлія Почебут. Всі вони впевнені, що центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) це відділ з надання різноманітних адміністративних послуг за принципом «єдиного вікна» та «прозорого офісу», яка створюються з метою комфортності та протидії корупції в наданні послуг фізичним та юридичним особам.

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше